Олія соєва нерафінована

Олія соєва нерафінована

Олія соєва нерафінована, яку отримують у результаті обробки соєвих бобів, – дуже затребуваний продукт для приготування збагачених енергією комбікормів.

Соєва олія має воістину унікальні властивості, вона багата на вітаміни, фосфоліпіди та інші корисні речовини. У ній багато ненасичених жирних кислот, особливо лінолевої і ліноленової. Ці кислоти не можуть синтезуватися в організмі тварин, але життєво необхідні для побудови клітин і деяких гормонів.

Олія соєва містить приблизно 60% натуральних антиоксидантів від їх загальної кількості в соєвих бобах.

Усе це робить нерафіновану соєву олію незамінним продуктом для тих, хто професійно займається вирощуванням свиней, великої рогатої худоби, курей, індиків, страусів та інших тварин і птахів.

Якість соєвої олії, виробленої в Україні, визначається стандартом ДСТУ 4534:2006 і, як правило, має показники, наближені до наведених нижче:

Рідолія рослинна
Видсоєва
Спосіб отриманняпресовий
Запах і смакзапах і смак, властивий соєвій олії, без стороннього запаху, присмаку, гіркоти
Колірнатуральний, коричньовий із зеленоватим віддтінком
Прозорістьтрохи мутновате, допускається незначний осад
Масова частка нежирових домішок, %, не більше0,2
Масова частка вологи, %0,36
Кислотне число, мг КОН/г4,0
Перекисне число, 1/2 моль О/кг, не більше5,0
Масова частка фосфоровмісних речовин, у перерахунку на стеароолеолецитин %4,0
Масова частка фосфоровміснихречовин, у перерахунку на P2O5, %, не більше0,4
Кольорове число (Йод число, мг), не більше100

Напишіть відгук